mladic u belom stoji na stenama sa rasirenim rukama

Za početak reći ću: Sreća je individualna!

Za mene i za bilo koga od Vas sreća nije skup istih životnih ili materijalnih momenata. Ono što mene čini srećnom nije isto ono što srećnom čini moju najbolju drugaricu, a još manje mog komšiju.

Šta je onda sreća?

Znate onaj unutrašnji osećaj ispunjenosti i zadovoljsta, koji Vam obavezno izmami osmeh? Znate za ono kada se osećate snažno, a mogli biste, sigurno svakog trenutka i da poletite? E to je sreća. Jaka i moćna.  Nalazi se u Vama samima. Samo treba znati koje je dugme pokreće.

Svaki čovek bi trebalo da upamti da je sve u njegovim rukama i da uvek i sve zavisi od nas samih. Od toga koliko smo spremni da se potrudimo i koliko zaista nešto želimo. Da bi bili srećni važno je da to zaista i želimo. Kada istinski želite, onda ste spremni i da se potrudite.

 

 

Neko pametan je rekao: ,,Živi danas, jer juče je prošlo, a sutra možda i ne bude!“. Kako bi to izgledalo na primeru jednog vašeg dana ili nedelje. U toku samo jednog dana propustimo desetine sitnih momenata razmišljajući o nečemu što se desilo i to ne možemo promeniti, nervirajući se zbog nečega što će doći a to ne možemo izbeći. A gde je sada? Ovaj sadašnji trenutak? Momenat zvani Danas?

Pokušajte da pronađete sreću u prvoj jutarnjoj kafi, osmehu Vama drage osobe. Ne propustite da vidite svet oko sebe i čujete njegove zvuke. Taj svet oko vas nije loš, nije ni dobar. Tom svetu je potpuno svejedno postojite li vi u njemu ili ne. Pronađite ljubav u svemu. Budite strpljivi, verujte sebi i svojim osećanjima. Svi Vaši problem su samo u Vašoj glavi. Od Vas zavisi koliko će se tu zadržati. Pokušajte da izvučete zadovoljstvo iz svakog događaja.

Ne zaboravite osmeh. Neka on bude vaše oružje i razlog za sreću ljudima oko vas. Baš svakog dana. Kada sve ovo prihvatite i probate osetićete zadovoljstvo i mir. Bićete istinski srećni.

Probajte!

 

 

 Autor : Jelena Torlaković

 

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *