Sveže povrće

Ishrana, odnosno, zdrava ishrana predstavlja veoma važnu ulogu u našem svakodnevnom životu. Ona je najlakši put do zdravlja, do lepote i dobrog osećaja svakog dana.

Ono što ishrana podrazumeva jeste pravilan unos zdravih obroka: doručak, ručak, večera i, po mogućstvu, dve užine. Takođe, hidratacija u toku celog dana je neizostavna. Kada govorimo o hidrataciji, mislimo na čistu vodu, a tu ne spadaju kafe i sokovi.

Samo pokušajte da pazite na režim ishrane barem petnaestak dana i videćete koliko će to značiti vama i vašem organizmu. Ukoliko ste početnik u ovome, ono na šta treba da obratite posebnu pažnju jeste da uvek birate i jedete sveže povrće i voće, koje nije termički obrađeno, jer se na taj način čuvaju svi hranljivi sastojci, vitamini i minerali.

 

 

Ako imate predispozicije za razvoj određenih oboljenja, zdrava ishrana je prvi korak koji treba preduzeti. Takođe, ako ste u potpunosti zdravi, a ukoliko ne pazite na svoju ishranu, lako možete pogoršati svoje zdravlje hraneći se nezdravo.

Dakle, ne čekajte sutra i ne čekajte ponedeljak – krenite odmah sa prvim koracima. Odložite peciva i brzu hranu! Spremite sebi salatu i ribu. Probajte danas da unesete barem litar i po tečnosti. Umesto čokolade, pojedite krišku lubenice, a umesto crne kafe (po ko zna koji put danas) skuvajte sebi zeleni čaj ili popijte isceđeni limun. Zapamtite, morate da čuvate i negujete svoje telo, to je jedino mesto u kom morate da živite. Mislite o tome…

 

 

Autor : Jelena Miladinović

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *