Reiki medicina

Reiki je metoda savremene medicine koja nam stiže iz Japana, svojom jednostavnošću primene uklapa se u savremeni stil života. Ne samo što se uklapa već na mnogo načina doprinosi kako preventivi tako i unapređenju zdravlja i zdravom načinu života. Od kada je Reiki uplovio u moj život, kao i kod mnogih reiki praktičara, on se deli na period pre i posle usklađivanja sa ovom energijom.

Za početak da se malo prisetimo ili bliže upoznamo sa istorijom Reikija. Za naše današnje poznavanje i korišćenje ove metode, zaslužan je pre svih dr Mikao Usui, po kome je i ovaj stil dobio naziv Usui Reiki.

Tradicionalna priča o reikiju datira iz sredine XIX veka.  Mikao Usui je proveo je skoro 10 godina u putovanjima i istraživanjima širom sveta shvatajući da su i Isus i Buda isceljivali ljude rukopolaganjem. Jako ga je zanimala činjenica da su imali takvu mogućnost. Želevši da sazna što više o tome, istarživanja su ga dovela do reikija. On je inicijaciju doživeo sam, nakon 21-og dana provedenog u samoći i meditaciji na planini Kurajama (Japan).

 

Reiki kamen

 

Tokom svog života M.Usui je obučio 2000 ljudi, a sa svojim učenikom Ćadžiro Hajašijem počeo je uspešno da praktikuje reiki metodu uporedo sa savremenom medicinom. Jedna od pacijentkinja njihove klinike bila je i Havaji Takata, koju je obučavao Ć. Hajaši, značajna po tome što je postala prva žena reiki praktičar a kasnije i  Grand master učitelj. Značajna za nas i zbog toga što je zatim proširila reiki veštinu prvo Amerikom pa i širom sveta. Iza sebe je ostavila 22 reiki učitelja.

Havaji Takata je 1980-te godine sva svoja znanja prenela unuci Filis Lej Furumoto i zvanično dala  svim reiki master učiteljima pravo na prenose i obučavaju u stepen master učitelja što je značajno ubrzalo proces širenja reiki metode širom sveta.

Naravno to je dovelo do toga da se tokom godina pojave mnoge škole i stilovi, ali se svi zasnivaju na kanalisanju životne energije. Sasvim je prirodno da se to desi, jer je upravo karakteriše odsustvo  forme, transformacija, neprekidni razvoj i napredak.

 

 

Autor : Emilija Mladenović

Podeli sa prijateljima 🙂
TwitterFacebookLinkedInPin ItWhatsAppViber

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *